Efe Elmas ile Yeraltının Gizemlerine Yolculuk
Burdur - Denizli
Sagalassos Antik Kenti , Antoninus Pius Tapınağı, Kibyra Antik Kenti , Medusa Mozaiği , Apollon Lairbenos Tapınağı
Tüm Kültür ve Şehir Turları
5* Lycus River Termal Otelde Konaklama
Otelde Akşam Yemeği ve Sabah Kahvaltısı
Efe Elmas’ın Mitolojik Anlatımları ve Çalışmaları
Seyahat Sigortası
Rehberlik Hizmeti
25-26 Ocak
Gece saat 00.00 Karşıyaka İskele Önü 00.15 Bornova Acil Önü , 00.30 Kültür Park Lozan Kapısı,01.45 Şirinyer Eroğlu İş Merkezi Önü, 01.00 Üçyol Kamil Koç Yazıhanesi Önü , 01.15 Fahrettin Altay Shell Önü , 01.45 Gaziemir Eski Migros Önünden misafirlerimizi alarak yolculuğumuza Unesco Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Sagalassos ile başlayacağız. Türkiye’nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos Burdur’da yer almaktadır ve günümüzde kentin çeşmelerinden şifalı sular akmaktadır. Sagalassos Pisidya’nın baş kentlerinden biridir ve son araştırmalarda Sagalassos’un hemen yakınında kutsal kaya mabedi bulunmuştur. Özellikle kadınlar için kutsal sayılan bu doğal alanda Tanrıçalara adaklar adanarak doğurganlık ve iyi bir evlilik niyetiyle ritüeller yapmışlardır. Buradaki keşfimizin ardından Antik Anadolu’nun 12-13 bin kişi civarında kapasitesi ile en görkemli stadyumunun ve meşhur Medusa Mozaiğinin olduğu Kibyra Antik Kentini gezeceğiz.
Kahvaltı: Güzergaha uygun bir nokta da alınır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Güzergaha bağlı olarak uygun bir restoranda alınır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Programa dahil olarak otelde açık set menü servis edilecektir
Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra Pamukkale yakınlarındaki “Kutsal Kent” anlamına gelen Hieropolis ile başlayacağız. Hierapolis, Frigler döneminde Anadolu’nun Ana Tanrıçası Kibele için kült bir merkez olarak kabul edilmiştir. Frigler, Orta Anadolu’da yaşamış Hint- Avrupa kökenli bir halk olarak zanaat, inanç ve kültür anlamında birçok uygarlığı etkilemişlerdir. Zamanla Helenleşmiş olsa da Yunan mitolojisinin izleri tapınaklarda ve kült alanlarda yaşamaya devam etmiştir. Yer altı kültünün merkezlerinden biri olan Hierapolis’te yerel halkın ‘Cin Deliği’ veya ‘Cehennem Kapısı’ olarak adlandırdığı mitolojideki ‘Ölüler Diyar’ına açılan bir kapı mevcuttur. Yer altı Tanrısı Hades’e adanmış bu gizemli bölgede rahiplerin gizli ritüellerine ve sırlarına kulak vereceğiz. Hierapolis’te Ana Tanrıça kültü ve yer altı gizemlerini keşfe çıktıktan sonra Batı Anadolu’nun en önemli kült alanlarından bir olan Apollon Lairbenos Tapınağını ziyaret edeceğiz. Roma İmparatorluk devrinde dahi Phrygia Bölgesi’ne ait inançların süregeldiğine bu tapınakta şahit olacağız
Kahvaltı: Program ücretine dahil olarak otelde açık büfe veya set menü servis edilecektir.
Öğle Yemeği: Güzergaha bağlı olarak uygun bir restoranda alınır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Güzergaha bağlı olarak uygun bir restoranda alınır. (Ekstra)
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Seyahat Sigortası
- Rehberlik Hizmeti
- Tüm Kültür ve Şehir Turları
- 5* Lycus River Termal Otelde Konaklama
- Otelde Akşam Yemeği ve Sabah Kahvaltısı
- Efe Elmas’ın Mitolojik Anlatımları ve Çalışmaları
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Tüm Öğle Yemekleri
- Tüm Özel harcamalar
- Belirtilen Extra Kahvaltı ve Yemek Ücretleri
- Tüm Müze Ören Yeri vb. Girişleri ve Ücretleri
Tur Haritası
Tur Hareket Detayları
25 Ocak
Tarih | Seçenekler | İki Kişilik Odada Kişi Başı | Tek Kişi | Ek Yatak | Çocuk | 25.01.2025 - 26.01.2025 | 5* Otel | 5.000,00 TL | 6.000,00 TL | 5.000,00 TL | 7 - 12 Yaş 4.000,00 TL |
Ek Bilgiler
Eğitmen ve yazar Efe Elmas ile Kibele’nin kutsal kenti Hierapolis, ihtişamlı çeşmeleriyle meşhur antik kent Sagalassos, Gladyatör ve zanaatkarların kenti Kibyra’ya ve en iyi korunmuş Zeus tapınağının olduğu Aizanoi’a doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu mitolojik yolculuğumuzda Hades, Persephone, Demeter, Medusa, Kibele, Hekate gibi Tanrı ile Tanrıçaların hikayelerini ve yeraltına dair arketiplerin psiko-mitolojik temellerini konuşacağız. Efe Elmas ile çıktığımız keşfimizde Yunan, Roma ve Anadolu mitolojilerinin bu topraklarda nasıl harmanladığını anlayacağız.
Gezi boyunca tur rehberimiz arkeolojik alanlarının tarihini anlatırken, Efe Elmas ise Anadolu mitolojisinin temellerini ve yeraltı gizem kültlerini anlatacak. Yeraltı bir yandan ölü ruhlara, korkutucu yaratıklara, gölgelere ve şeytanlara bir yandan ise unutulmuş sırlara, gizli hazinelere ve şifalı sulara ev sahipliği yapar. Bu yolculuğumuzda Tanrı ve Tanrıçaların mitlerini Carl Gustav Jung’un gölge arketipi, bilinçdışı ve kollektif bilinçdışı kavramları üzerinden inceleyeceğiz. Ayrıca gölgeleri dönüştürmeye dair tekniklerle bütün olmaya niyet edip; seremonilerle içsel gücümüzü ve potansiyelimizi açığa çıkartmaya odaklanırken yeniden doğuşa niyet edeceğiz.